16.01.2020 | 11:15
Pronásledování křesťantů v XXI. století

Pronásledování křesťantů v XXI. století

Sborník z konference Pronásledování křesťantů v XXI. století

Sborník z konference Pronásledování křesťantů v XXI. století

„O tom proč tu jsme, o tom jakému tlaku čelí námi společně sdílené hodnoty, které mají své kořeny ve velké míře v křesťanství, většině z vás vyprávět nemusím. Ten hlavní problém je, že to, o čem tu budeme mluvit, velká část Evropanů jako problém nevidí, naopak spolu s odvěkými nepřáteli křesťanství a evropské civilizace se na likvidaci naší kultury s chutí a radostně podílejí.

Na jedné straně ignorují ideologii islámu, která zcela nepokrytě v teorii i v praxi popírá lidská práva, svobody a demokracii, a na straně druhé ve jménu obrany, demokracie a svobody likvidují všechny oponentní názory a jejich nositele. Paradoxně se tak na společné frontě ocitli ortodoxní feministky, radikální gayové či ekoteroristé spolu se zabijáky gayů a zotročovateli žen.

David Curry, prezident americké organizace Open Doors, která monitoruje pronásledování křesťanů, označil křesťany za "nejvíce pronásledovanou skupinu na světě". Doslova hovoří o „epidemii únosů, znásilnění, bití a mučení".

Křesťanství a křesťané jsou dnes druh určený k vyhubení. To je ta špatná část poselství dneška. Ta lepší je v tom, že křesťanství a křesťané jako víno pod tlakem vydávají ze sebe to nejlepší. Hodnoty, které přineslo křesťanství, tedy tolerance, humanita, nebo třeba oddělení víry od vládnoucí moci, jsou hodnoty, které lze potlačovat a popírat, ale už nikdy nikomu se nepodaří definitivně zašlapat je do zapomnění. A je jen na nás do jaké míry je my budeme ochotní a schopní ubránit.“

Z úvodního slova Tomia Okamury

 

Celý sborník najdete zde

nejčtenější